TEAK

Worldwood is de specialist in teakhout. Door onze jarenlange ervaring als leverancier aan de jachtbouw weten wij waar behoefte aan is en spelen hierop in. Teak is een houtsoort als geen ander en wordt niet voor niks de ‘Koning van de houtsoorten’ genoemd. Omdat teak een kostbare houtsoort is, is het van belang om een bestek zo zorgvuldig mogelijk in te delen. Hiermee haalt u een optimaal rendement door het minimaliseren van het zaagverlies. Zowel de diversiteit aan afmetingen en kwaliteiten als het volume zorgen ervoor dat Worldwood volledig hierop is gericht. Met onze zeer divers en grote teakvoorraad kunnen wij direct uit voorraad leveren.

Door de unieke eigenschappen kan teak voor bijna alle toepassingen gebruikt worden. Teak is uitermate geschikt voor diverse toepassingen in de jacht- en scheepsbouw, exterieur, chemische industrie, (parket)vloeren, interieur en trappen.

FEQ

Teak FEQ (First European Quality) is een kwaliteitsaanduiding voor Teak. Teak FEQ is gesorteerd op hout dat geen spint, kwasten en wormgaten bevat. Een topkwaliteit binnen teak. Het teak FEQ is hartvrij gezaagd en heeft een mixed grain draadverloop. Teak FEQ is voor veel doeleinden toepasbaar, alleen voor doeleinden waar de draad specifiek recht moeten lopen niet. Hiervoor verkoopt Worldwood speciaal kwartiersgezaagd teakhout.

Kwartiershout

Voor bepaalde doeleinden zoals een teakdek of een teak caprails is kwartiersgezaagd teakhout benodigd. Het door Worldwood aangeboden kwartiersgezaagde teakhout is recht van draad, vrij van gebreken en egaal van kleur.Voor toepassingen zoals lijfhouten heeft Worldwood kwartiers op de breedtemaat voorradig. Bijvoorbeeld 52×105 mm, waarbij op de 105 mm-zijde de draad recht van verloop is. Voor toepassingen zoals dekdelen heeft Worldwood kwartiers op de diktemaat voorradig. Bijvoorbeeld 65×130 mm, waarbij op de 65 mm-zijde de draad recht van verloop is. Teak kwartiers latten, dekdelen en lijfhouten – zowel ruwgezaagd als vierzijdig geschaafd – heeft Worldwood uit voorraad beschikbaar. Vierzijdig geschaafde dekdelen zijn indien gewenst met 1 of 2 sponningen.