Lignia Yacht –  Het duurzame alternatief voor Teak!

Met de uitgebreide teakvoorraad is Worldwood al jarenlang de specialist in teak. Daarnaast heeft Worldwood sinds kort ook een uniek alternatief voor het teak. Lignia Yacht is een nieuw product gemaakt voor de jachtbouwindustrie.

Eeuwenlang al wordt Teak terecht gezien als de koning onder de houtsoorten. De beste keuze als materiaal door zijn eigenschappen als slijtvastheid, hardheid maar ook de schoonheid van het hout zelf. Er is echter een steeds grotere vraag naar een echt duurzaam alternatief hiervoor. Dit moet dan wel een alternatief zijn met dezelfde prestaties en visuele aantrekkingskracht als het Teak.

Worldwood heeft dit alternatief gevonden bij Lignia Wood Company. Zij kopen FSC ®  certified Radiata Pine van duurzaam beheerde plantages. Door strenge selectie wordt er daar al gezorgd voor de beste kwaliteit en wordt dit daarna verzaagd voor kwartiers delen. Het hout wordt daarna verscheept naar Barry in South Wales, UK –  de thuisbasis van Lignia Wood Company –  waar het hout wordt gemodificeerd tot het eindproduct Lignia Yacht.

Lignia Yacht wordt geleverd als kwartiers dekdelen met minimale defecten, rechte draad met minimaal verloop met lengtes van 1.8 tot 4.8 m.

Breedtes    75mm, 100mm, 125mm, 150mm

Dikte           25mm en 32mm

Technische informatie

  • Als eindproduct weegt Lignia Yacht niet meer dan Teak.
  • Soortelijk gewicht na modificatie is 650kg/m3, waarmee de mechanische eigenschappen worden verbeterd.
  • Vochtigheidsgraad van minder dan 10%, kiln dried.
  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Verbeterde hardheid
  • Uitstekend te bewerken
  • Zeer stabiel

Voor meer informatie over Lignia of beschikbaarheid kunt u contact met ons opnemen; Bel direct: +31 (0)10 529 1410 of mail sales@worldwood.com.

Lignia Yacht