Teak kwartiershout

Home/Houtsoorten/Teak/Teak kwartiershout

Voor bepaalde doeleinden zoals een teakdek of een teakcaprails is kwartiersgezaagd teakhout benodigd. Het door Worldwood aangeboden kwartiersgezaagde teakhout is recht van draad, vrij van gebreken en egaal van kleur.Voor toepassingen zoals lijfhouten heeft Worldwood kwartiers op de breedtemaat voorradig. Bijvoorbeeld 52×105 mm, waarbij op de 105 mm-zijde de draad recht van verloop is. Voor toepassingen zoals dekdelen heeft Worldwood kwartiers op de diktemaat voorradig. Bijvoorbeeld 65×130 mm, waarbij op de 65 mm-zijde de draad recht van verloop is.Teak kwartiers latten, dekdelen en lijfhouten – zowel ruwgezaagd als vierzijdig geschaafd – heeft Worldwood uit voorraad beschikbaar. Vierzijdig geschaafde dekdelen zijn indien gewenst met 1 of 2 sponningen. Zie ook Teak dekdelen Worldwood heeft mogelijkheden voor een projectmatige aanpak op het gebied van inkoop, bewerking en opslag.

Eigenschappen

  • Teak is zeer duurzaam (klasse I)
  • Het kernhout van teak is lichtbruin tot goudbruin, onder invloed van UV-licht donkert teak na. Het Moulmein Teak is meestal gelijkmatig van kleur.
  • Gewicht ca. 660 kg/m3
  • Gemakkelijk te zagen en schaven
  • Botanische naam: Tectona Grandis
Teak is gemakkelijk te zagen en te schaven. Afhankelijk van het kalk- en kiezelgehalte stompen de werktuigen meer of minder vlug af. In het algemeen verdient het aanbeveling gereedschappen te gebruiken met hardmetalen snijkanten.

De hoogte en de diameters van de teakbomen zijn sterk afhankelijk van de groeiplaats en de bodemgesteldheid. Onder gunstige omstandigheden kunnen teakbomen tot een hoogte van 40-45 m komen, met diameters tot 1,80-2,40 m.\r\nDeze grote bomen hebben een takvrije stam van 25-27 m. De oudere stammen vertonen aan de onderzijde diepe groeven die het gevolg zijn van wortelaanlopen.

In het algemeen prefereert Worldwood een natuurlijk droogproces van teak, wat in de meeste gevallen ook zo is. Echter in sommige gevallen is er geen tijd voor een natuurlijk droogproces en gebruiken wij een van onze drie droogkamers. Worldwood garandeert dat tijdens droogproces in één van de droogkamers geen enkele houtsoort wordt gemixt met een andere houtsoort, dit om kleurproblemen te voorkomen. Medewerkers van Worldwood zijn ervaren en gekwalificeerd om het teak de speciale behandeling te geven wat het verdient.
Kernhout 4 Spinthout 3

Maatvoering kwartiers op de breedtemaat

Dikte (mm)Breedte (mm)Lengte (mm)
26 – 33 – 40 – 52 – 65 – 80  andere diktematen op aanvraag65 en breder950 t/m ca. 5700+

Maatvoering kwartiers op de diktemaat

Dikte (mm)Breedte (mm)Lengte (mm)
26 – 40 – 52 – 65 – 80  andere diktematen op aanvraag65 en breder1850 t/m ca. 5700+

Meer informatie nodig?

+31 (0)10 529 14 10

 sales@worldwood.com

@WorldwoodNL

Neem contact op