Teak FEQ

Teak FEQ (First European Quality) is een kwaliteitsaanduiding voor Teak. Teak FEQ is gesorteerd op hout dat geen spint, kwasten en wormgaten bevat. Een topkwaliteit binnen teak. Het teak FEQ is hartvrij gezaagd en heeft een mixed grain draadverloop. Teak FEQ is voor veel doeleinden toepasbaar, alleen voor doeleinden waar de draad specifiek recht moeten lopen niet. Hiervoor verkoopt Worldwood speciaal kwartiersgezaagd teakhout. Zie ook Teak kwartiershout

Worldwood heeft mogelijkheden voor een projectmatige aanpak op het gebied van inkoop, bewerking en opslag.

Eigenschappen Teak FEQ

  • Teak is zeer duurzaam (klasse I)
  • Het kernhout van teak is lichtbruin tot goudbruin, onder invloed van UV-licht donkert teak na. Het Moulmein Teak is meestal gelijkmatig van kleur.
  • Gewicht ca. 660 kg/m3
  • Gemakkelijk te zagen en schaven
  • Botanische naam: Tectona Grandis
Teak is gemakkelijk te zagen en te schaven. Afhankelijk van het kalk- en kiezelgehalte stompen de werktuigen meer of minder vlug af. In het algemeen verdient het aanbeveling gereedschappen te gebruiken met hardmetalen snijkanten.

De hoogte en de diameters van de teakbomen zijn sterk afhankelijk van de groeiplaats en de bodemgesteldheid. Onder gunstige omstandigheden kunnen teakbomen tot een hoogte van 40-45 m komen, met diameters tot 1,80-2,40 m. Deze grote bomen hebben een takvrije stam van 25-27 m. De oudere stammen vertonen aan de onderzijde diepe groeven die het gevolg zijn van wortelaanlopen.

In het algemeen prefereert Worldwood een natuurlijk droogproces van teak, wat in de meeste gevallen ook zo is. Echter in sommige gevallen is er geen tijd voor een natuurlijk droogproces en gebruiken wij een van onze drie droogkamers. Worldwood garandeert dat tijdens droogproces in één van de droogkamers geen enkele houtsoort wordt gemixt met een andere houtsoort, dit om kleurproblemen te voorkomen. Medewerkers van Worldwood zijn ervaren en gekwalificeerd om het teak de speciale behandeling te geven wat het verdient.
Kernhout 4 Spinthout 3

Maatvoering

Dikte (mm)Breedte (mm)Lengte (mm)
26 – 33 – 40 – 52 – 65 – 80

– 105 – 130 – 155 – 180 – 205, andere diktematen op aanvraag

52 en breder300 t/m 5700 en langer

Meer informatie nodig?

+31 (0)10 529 14 10

 sales@worldwood.com

@WorldwoodNL

Neem contact op