Teak

Worldwood is de specialist in teakhout. Door onze jarenlange ervaring als leverancier aan de jachtbouw weten wij waar behoefte aan is en spelen hierop in. Teak is een houtsoort als geen ander en wordt niet voor niks de ‘Koning van de houtsoorten’ genoemd. Omdat teak een kostbare houtsoort is, is het van belang om een bestek zo zorgvuldig mogelijk in te delen. Hiermee haalt u een optimaal rendement door het minimaliseren van het zaagverlies. Zowel de diversiteit aan afmetingen en kwaliteiten als het volume zorgen ervoor dat Worldwood volledig hierop is gericht. Met de grootste teakvoorraad van Europa kunnen wij direct uit voorraad leveren.

Eigenschappen

  • Teakhout is zeer duurzaam (klasse I)

  • Het kernhout is lichtbruin tot goudbruin, onder invloed van UV-licht donkert teak na. Het Moulmein Teak is meestal gelijkmatig van kleur.

  • Gewicht ca. 660 kg/m3

  • Gemakkelijk te zagen en schaven

  • Botanische naam: Tectona Grandis

Toepassingen
Door de unieke eigenschappen kan teak voor bijna alle toepassingen gebruikt worden. Teak is uitermate geschikt voor diverse toepassingen in de jacht- en scheepsbouw, exterieur, chemische industrie, (parket)vloeren, interieur en trappen.

Teak & Worldwood
Worldwood heeft mogelijkheden voor een projectmatige aanpak op het gebied van inkoop, bewerking en opslag. Worldwood verkoopt teak in een scala van afmetingen en ook speciaal kwartiersgezaagd teak, wat tevens in klantspecifieke afmetingen kan worden aangeboden.

Eigenschappen

Teak is gemakkelijk te zagen en te schaven. Afhankelijk van het kalk- en kiezelgehalte stompen de werktuigen meer of minder vlug af. In het algemeen verdient het aanbeveling gereedschappen te gebruiken met hardmetalen snijkanten.

De hoogte en de diameters van de teakbomen zijn sterk afhankelijk van de groeiplaats en de bodemgesteldheid. Onder gunstige omstandigheden kunnen teakbomen tot een hoogte van 40-45 m komen, met diameters tot 1,80-2,40 m. Deze grote bomen hebben een takvrije stam van 25-27 m. De oudere stammen vertonen aan de onderzijde diepe groeven die het gevolg zijn van wortelaanlopen.

In het algemeen prefereert Worldwood een natuurlijk droogproces van teak, wat in de meeste gevallen ook zo is. Echter in sommige gevallen is er geen tijd voor een natuurlijk droogproces en gebruiken wij een van onze drie droogkamers. Worldwood garandeert dat tijdens droogproces in één van de droogkamers geen enkele houtsoort wordt gemixt met een andere houtsoort, dit om kleurproblemen te voorkomen. Medewerkers van Worldwood zijn ervaren en gekwalificeerd om het teak de speciale behandeling te geven wat het verdient.
Kernhout 4 Spinthout 3

Meer informatie nodig?

+31 (0)10 529 14 10

 sales@worldwood.com

@WorldwoodNL

Neem contact op