Sipo Mahonie

Home/Houtsoorten/Sipo Mahonie

Sipo Mahonie staat bekend om zijn klassieke roodbruine kleur en wordt gezien als de beste onder de Afrikaanse mahoniesoorten. Sipo Mahonie is een tijdloze houtsoort die sinds het begin van de 20ste eeuw in diverse doeleinden voorkomt.

Eigenschappen

  • Stabiel en duurzaam (klasse II)
  • Kruisdraad komt voor, maar geeft weinig problemen
  • Gewicht: ca. 590 – 660 kg/m3
  • Het spinthout is gemakkelijk te onderscheiden van het kernhout en is roze-grijs
  • Botanische naam: Entandrophragma Utile

Groeigebied
Tropisch Afrika

Toepassingen
Sipo Mahonie is zowel massief als in de vorm van fineer en triplex toepasbaar voor meubelen, binnen- en buitenbetimmeringen, voor transparant afgewerkte kozijnen, ramen, deuren, trappen en plinten, huiden van jachten, betimmeringen van schepen en winkels, boeiboorden, parket, lijstwerk, draai- en beeldhouwwerk.

Sipo Mahonie & Worldwood
Sipo Mahonie is verkrijgbaar als bekantrecht en rondhout. Worldwood heeft mogelijkheden om uw Sipo Mahonie-stam naar wens in te zagen. Sipo Mahonie-stammen kunnen gedroogd worden in één van onze droogkamers. Tevens zijn er mogelijkheden om een stam te reserveren. Het Sipo Mahonie heeft het FSC 100% certificaat. Projectmatige aanpak is mogelijk op het gebied van inkoop, bewerking en opslag.

Meer eigenschappen

De bewerking met handgereedschappen en machinale bewerking van Sipo Mahonie levert weinig moeilijkheden op, behalve bij hout met onregelmatige draadverloop. Een snijhoek van 15° wordt dan bij het schaven aanbevolen om een goed glad oppervlak te krijgen.\r\n
Meestal een min of meer regelmatige kruisdraad, soms is de draad golvend, onregelmatig of zelfs warrig.
Matig fijn
Kernhout 4. Spinthout 2.
Sipo mahonie, regina mahonie (Nederland), assié, asseng-assié, timbi (Kameroen), kalungi (Angola, Congo, Zaïre), assi, kosi-kosi (Gabon), utile (Ghana, Nigeria, Groot-Brittanië), efuodwe (Ghana), abebay (Guinee), sipo, mebrou (Ivoorkust), okeong (Nigeria), mufumbi (Uganda), liboyo (Zaïre).

Maatvoering

Dikte (mm)Breedte (mm)Lengte (mm)
26 – 33 – 40 – 52 – 65 – 80 – 105, andere diktematen op aanvraag130 en breder2150 tot 5500

Meer informatie nodig?

+31 (0)10 529 14 10

 sales@worldwood.com

@WorldwoodNL

Neem contact op