Andere houtsoorten

Naast de grote Teak voorraad en het innovatieve Lignia Yacht heeft Worldwood nog een groot assortiment andere houtsoorten op voorraad.

Amerikaans Kersen
Amerikaans Kersen staat bekend om zijn rozebruin tot donker roodbruin gekleurde kernhout wat duidelijk afsteekt tegen het grijsachtige spinthout. Door zijn mooie kleur en structuur heeft kersen een warme uitstraling en is daarom een geliefde houtsoort. Kersenhout is niet geschikt voor buitentoepassingen. Vooral geschikt voor de scheeps- en jachtbouw, interieurbouw, meubelindustrie en vloeren.

Amerikaans Noten
Amerikaans Noten heeft een warme donkerbruine kleur, geschaafd heeft dit zelfs een wat paarsachtige gloed.  Het Amerikaanse notenhout heeft minder last van kleurverschillen dan zijn Europese evenknie. Amerikaans Noten wordt zoal toegepast voor meubels, interieurs en draaiwerk.

Sipo Mahonie
Sipo Mahonie staat bekend om zijn klassieke roodbruine kleur en wordt gezien als de beste onder de Afrikaanse mahoniesoorten. Sipo Mahonie is een tijdloze houtsoort die sinds het begin van de 20ste eeuw in diverse doeleinden voorkomt.
Sipo Mahonie is zowel massief als in de vorm van fineer en triplex toepasbaar voor meubelen, binnen- en buitenbetimmeringen, voor transparant afgewerkte kozijnen, ramen, deuren, trappen en plinten, huiden van jachten, betimmeringen van schepen en winkels, boeiboorden, parket, lijstwerk, draai- en beeldhouwwerk.

Dark Red Meranti
Dark Red Meranti is de meest gebruikte houtsoort in de Nederlandse timmerindustrie. Het hout is geschikt voor zowel ramen, deuren als kozijnen en wordt verhandeld in massief onbewerkt en als geoptimaliseerd product. Dark Red Meranti is beschikbaar in een breed scala aan maatvoeringen.

Oregon Pine
Oregon Pine wordt veel gebruikt voor renovatie- en restauratiewerk. Hét alternatief voor het oude Grenen. Daarnaast is er nog een veelvoud aan toepassingen te bedenken waar Oregon Pine geschikt voor is.

Western Red Cedar
Western Red Cedar, licht van gewicht, super duurzaam en een zeer fijne zoete geur. Meest geschikte houtsoort voor aan de gevel. Kan in onbehandelde toepassing worden verwerkt.

Europees Eiken
In de meeste huiskamers is deze houtsoort wel te vinden. Veel gebruikt voor stoelen, tafels, kasten, maar ook voor trappen en betimmeringen. Woodimex verhandelt Europees (Slavonisch) Eiken in zowel bekantrecht als onbekantrechte vorm.

Sapeli Mahonie
Sapeli Mahonie wordt door Woodimex International verhandeld als raam, deur- en kozijnhout. Wij bieden het aan in zowel massieve als gevingerlaste vorm.

Iroko
Vers gezaagd Iroko heeft een botergele tot bruingele kleur. Onder invloed van zon kan Iroko snel verkleuren. Geschikt voor zowel kozijnen, deuren als trappen. Door de aanwezige kruisdraad heeft de houtsoort snel de neiging tot vervorming.

Gerutu
Gerutu is rose-geelbruin van kleur. Het spinthout is iets lichter van tint dan het kernhout en soms lastig te onderscheiden van het kernhout. De structuur van Gerutu is vrij regelmatig zonder een uitgesproken tekening. Gerutu wordt gebruikt als bouwhout en voor binnen- en buitenbetimmeringen.

Eliotti Pine
Elliotti Pine bieden wij aan als houtsoort voor binnenkozijnen. De ervaringen zijn goed. Het hout is met scherp gereedschap perfect te bewerken en geeft een mooi eindresultaat. Zeker een goed alternatief waneer het FSC projecten betreft.

Yellow Poplar
Yellow Poplar, in het Nederlands ook wel Tulpenboomhout genoemd, is een zeer gemakkelijk te bewerken houtsoort. Yellow Poplar wordt in de scheeps- en jachtbouw en interieurbouwers gebruikt voor het grondhout.