Martijn Scheerman

Martijn Scheerman

Gesprekspartner en functie

Eigenaar van een scheepsbetimmeringsbedrijf

Jaar van oprichting

1998

Type bedrijf

Scheepstimmering, interieurbetimmering en meubelmaken

Personeel

0

Wat is de geschiedenis van uw onderneming?
Na de middelbare school deed ik een opleiding “Voortgezet Scheepsbeschieter”. Tijdens deze opleiding ben ik begonnen als freelancer bij een Scheepstimmerbedrijf in Zaandam (voorheen “Wilhelmina Yachts”).

Al snel daarna kreeg ik een eigen werkplek in een loods van een vriend van mij in Nieuwendam. Vanuit deze loods deed ik mijn werkzaamheden. Mijn werkzaamheden in die tijd bestond voor het merendeel uit alle denkbare werkzaamheden voor diverse privépersonen aan hun boten en jachten. Zowel nieuwbouw, verbouw en hertelwerkzaamheden.

Daarna huurde ik verschillende werkplaatsen in, achtereenvolgens: IJmuiden (Loggerstaat), Amsterdam Noord (TT Melissaweg), Zaandam (Bruynzeel terrein), IJmuiden (Ohmstraat). De panden werden telkens te klein voor mijn zich steeds meer uitgebreide werkzaamheden. Uiteindelijk kwam ik weer terug in IJmuiden omdat deze plaats zeer veel mogelijkheden biedt qua scheepsbouw.

In 2008 heb ik een nieuw pand gekocht aan de Industriestraat 17A te IJmuiden, met een volledig ingerichte werkplaats en een ruimte voor schepen tot 14.25 meter. Dit pand heeft tevens een kleine kantoorruimte vanwaar ik mijn werkzaamheden plan.

Wat zijn uw hoofdactiviteiten?
Scheepsbetimmering is de hoofdactiviteit en met netwerken kunnen wij van alles daarom heen ook aanbieden. Ook in de interieurbouw zijn wij actief en vervaardigen onder meer meubels, kasten, keukens maar ook balies, enz., geheel volgens de ideeën van de klant.

Zijn er bepaalde speciale projecten op dit moment lopend?
We hebben net een verbouwing achter de rug op een zeiljacht Swan 48, daar hebben we het bed verplaatst in de  achterhut en nu meteen door op een Swan 53. Verder zijn we bezig met het aftimmeren van een nieuw casco (sloep van 10m.) waarop we net klaar zijn met het aanbrengen van een kuiprand en potdeksel, hiervoor hebben teakhout gebruikt en isgeleverd door Worldwood.

Welke houtsoorten gebruikt u en voor welke doeleinden?
Wij kopen bij Worldwood stammen teak en mahonie  voor diverse werken en leveringen zoals:
aan Saffier Maritiem (houtpakketten Sc10), kasten, kozijnen, barbladen, bedplanken, lijstwerk, teakdekken, enz.

Waarom koopt u uw hout bij Worldwood?
Door goed contact en opgebouwde vertrouwen , veelal met Frits Riesebosch. Ook de goede kwaliteit, de geleverde goederen, de prijzen, de service en goede leveringsvoorwaarden dragen bij dat dit bedrijf onze voorkeur heeft.