Boat Care Scheepstimmerwerken

Home/Klantverhalen/Boat Care Scheepstimmerwerken

Boat Care Scheepstimmerwerken

Gesprekspartner en functie
Jeroen Tromp,  eigenaar en oprichter

Jaar van oprichting
1999

Type bedrijf
Scheepstimmerbedrijf, gespecialiseerd in prefab teakdekken

Personeel
2 man

Wat is de geschiedenis van BoatCare?
Ik en mijn Compaan zijn begonnen als freelance scheepstimmerlieden, de teakdekhandel ingerold en hierin verder gegaan. Als twee zelfstandigen kwamen we elkaar tegen op een teakdek klus en dachten dit kunnen wij ook samen, sindsdien hebben we altijd samengewerkt en zo is BoatCare ontstaan. De bedrijfsnaam zegt het al, wij houden van schepen, de lijnen van het schip en het avontuurlijke idee van het varen hiermee.

Wat zijn jullie hoofdactiviteiten?
Onze hoofdactiviteit is het leggen van (prefab)teakdekken en Marinedeck kurkdekken. Omdat dit onze specialisatie is doen we dit in de breedste zin van het woord, dus ook het onderhoud en refit werkzaamheden. Zo ook in het buitenland.

Wat zijn de trends binnen uw branche en wat is er veranderd?
Wat binnen onze branche is veranderd is dat er veel kunststoffen op de markt zijn gekomen die concurrerend zijn. Veel bedrijven zijn overgestapt naar kunststoffen, neem permateak, flexiteak, etc.  Binnen die markt is er dus onderling veel concurrentie. Daardoor merk je dat vooral bij kleine boten veel concurrentie speelt. Wij hebben tot nu toe altijd geweigerd met kunststof te werken omdat wij van hout houden. Omdat wij dit altijd afzijdig hebben gehouden, staan wij nu binnen de markt bekend als specialistische vaklieden die met teak werken. Onze eigen vernieuwing sinds 10 jaar is het prefab leggen van teakdekken. Hierbij nemen wij het risico om een heel dek weg van het schip te bouwen. Op die manier kunnen de schilderwerkzaamheden gewoon doorgaan en dit levert tijdwinst op. Wij zitten niet in de stank van de schilder en hij niet in onze stof.

Zijn er bepaalde speciale projecten op dit moment lopend?
Zeer zeker, in plaats van de kleine schepen waar momenteel veel kunststoffen op gebruikt worden, zijn wij overgestapt op de grotere schepen, waar wel geld voor teak is. Momenteel zijn we bezig met een schip van 35 meter, waar we 130 m2 aan massief teakdek verzorgen. Twee jaar terug hebben wij een mooi teakdek gelegd op een scherp zeiljacht van 23 meter, german frers design.

Welke houtsoorten verwerken jullie?
Wij verwerken enkel teak en marinedeck kurk, dit leggen wij gegarandeerd. Dit houdt in dat wij garantie geven op goede kwaliteit hout en de verlijming. Bij andere houtsoorten zoals Iroko,  wat we in het verleden ook gebruikt hebben, kunnen we deze garantie helaas niet geven.

Wat zijn de plannen en ambities voor de toekomst?
Blijven doen wat we leuk vinden zonder dat we gedwongen worden om bijvoorbeeld ook in de kunststofmarkt te moeten treden. We proberen gewoon plezierig bezig te blijven en hebben niet de ambitie om zoveel mogelijk geld te verdienen. Voor ons is het meer genieten dan echt werk. Wij willen mooie schepen doen, het komt ook wel eens voor dat het zo goedkoop mogelijk moet, maar daar beginnen we niet aan, want je zet je naam er wel bij. We willen iets kunnen leveren waar we duidelijk onze stempel op kunnen zetten. We hebben nu een Eagle van 54 foot, hoek design, met mooie lijnen en leuk om aan te werken. Al in de offertefase ben je er dan al mee bezig dat je die klus echt binnen wil halen, dan draait het niet alleen om geld. Door die mentaliteit komen de klanten ook bij je. We zijn een eigenwijs bedrijf waar plezier en kwaliteit centraal staat.

Waarom koopt u uw hout bij Worldwood?
Onze samenwerking is altijd verlopen via Marcel Paques. Dat vinden wij beide een hele geschikte verkoper. En dan niet zozeer een verkoper maar hij komt ook gewoon even een praatje maken, vraagt naar de markt, doet gepaste aanbiedingen en rijd met ons naar Bleiswijk om hout te selecteren. Sinds onze start zijn we bij Worldwood gekomen en nooit meer weggegaan.