Meyer jacht en interieur betimmeringen

Meyer jacht en interieur betimmeringen

Gesprekspartner en functie
Henk Meyer, eigenaar

Jaar van oprichting
2008

Type bedrijf
Interieurbouw, jachtbouw, timmerbedrijf

Personeel
5 man personeel

Wat is de geschiedenis van Meyer Jacht- en interieurbetimmeringen?
Meyer Jacht- en interieurbetimmeringen bestaat sinds 2008 en is actief in de jachtinterieurbouw en luxe huizenbouw. Toen in 2009 de crisis toesloeg, nam hiermee ook de vraag binnen de jacht- en interieurbouw af. Hierdoor is Henk Meyer de luxe huizenbouw ingerold en tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Tegenwoordig ligt de werkverdeling voor ongeveer 80% binnen de huizenbouw en 20% binnen de scheepsbouw.

Met hoeveel personen werken jullie?
Momenteel zijn er 5 personen werkzaam binnen Meyer Jacht en interieurbetimmeringen. Ik ben oorspronkelijk alleen begonnen er met de tijd is er ongeveer 1 persoon per jaar bijgekomen.

Wat is er allemaal veranderd in de jacht en interieurbetimmering?
De afgelopen jaren heb ik weinig gemerkt van veranderingen binnen de markt. De opdrachten komen binnen via mond-op-mond reclame en niet door te adverteren. Binnen mijn onderneming merkt ik wel dat het niveau omhoog is gegaan en dat er efficiënter wordt gewerkt. Dit kenmerkt zich door een goede samenwerking van vakmensen met ieder zijn specialiteiten.

Hoe gaat het nu met de onderneming?
Het gaat goed met de onderneming. Ondanks de crisis is Meyer jacht- en interieur betimmeringen in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onderneming met 5 mensen in dienst.

Welke houtsoorten verwerken jullie?
Grotendeels teak en eikenhout, en soms ook wel eens mahonie. Onze voorkeur gaat uit naar gefineerd hout en massief hout.

Over welke machines hebben jullie de beschikking?
Onder andere een vlakbank, diktebank, lintzaag, freesbank en CNC frees. Wat nog wel op het verlanglijstje staat is een breedbandschuurmachine.

Wat behoort allemaal tot de mogelijkheden?
Allereerst jachtinterieurs, denk hierbij aan teak dekken, losse meubels en complete interieurs. Daarnaast maken wij ook meubels voor woonhuizen, bedrijven en restaurants. Dit zijn op maat gemaakte producten zoals radiatorkasten, balies, trappen, tafels etc.

Aan welke markten leveren jullie?
Zoals eerder aangegeven zijn dit de luxe huizenbouw (80%) en scheepsbouw (20%). Binnen de luxe huizenmarkt zijn ongeveer 60% van de klanten zakelijk, denk hierbij aan architecten en aannemers. De overige 40% is particulier en dit zijn de eindgebruikers die bijvoorbeeld zelf een meubel willen laten maken. Binnen de jachtbouw zijn het meestal particulieren die een aanpassing of reparatie aan hun boot hebben. Het komt ook een enkele keer voor dat er een opdracht binnen komt voor een zakelijke klant.

Wat zijn jullie plannen en ambities voor de toekomst?
De huidige koers volgen, bij jezelf blijven en je niet blindstaren op de buren. Wat betreft het aantal personeelsleden is dit voldoende, met deze bezetting kan ik zelf mijn vak uitoefenen en werken met hout is wat ik graag doe.

Waarom koopt u uw hout in bij Worldwood?
Het zijn leuke mensen met kennis van zaken. Persoonlijk heb ik veel contact met Marcel en ik vind het belangrijk om gewoon eerlijk en open tegen elkaar te zijn. Daarnaast heeft Worldwood een uitgebreid assortiment en is het geen probleem als ik zelf mijn hout kom uitzoeken.