Ventis Scheepstimmerwerk

Ventis Scheepstimmerwerk

Gesprekspartner en functie:

Hans-Peter Baars, eigenaar

Jaar van oprichting:

1993

Type bedrijf:

Scheepsbetimmering

Personeel:

10 man personeel, daarnaast leerlingen.

Wat is de geschiedenis van Ventis?

Ventis scheeptimmerwerk bestaat sinds 1993. In de eerste jaren was Ventis gespecialiseerd in alles wat hout is van een schip in de chartervaart. In de loop der jaren zijn wij ook meer de jachten gaan doen. In de beginjaren is Ventis gestart als een collectief van ZZP’ers en langzaam uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. In 2008 hebben wij het bedrijf overgenomen met 7 mensen. Dat jaar hebben wij ook het label Brasker Masten erbij wat gespecialiseerd is in houten masten. Hier in Enkhuizen hebben wij een bloeiende nautische industrie,  ook verenigd in Nautisch Enkhuizen. In tegenstelling tot bij andere bedrijven, heb je hier in Enkhuizen een aantal gespecialiseerde bedrijven die goed met elkaar kunnen samenwerken, zie www.nautischenkhuizen.nl.

Wat behoort allemaal tot de mogelijkheden?

We zijn erg goed in hout wat toegepast wordt voor onderhoud en reparatie aan schepen, maar ook nieuwbouw van masten, zwaarden, stuurhutten en interieurs. Wat speciaal aan ons is dat wij eigenlijk in Nederland de enige houtwerf van enige omvang zijn, naast de grote werven. Met een team van tien in hout gespecialiseerde mannen zijn we naar mijn mening de enige in Nederland. Wij doen eigenlijk nooit hetzelfde, elk project is weer anders. Daardoor is iedereen gewend om elke keer wat nieuws aan te pakken. Wat betreft de Brasker houten masten maken wij inmiddels de grootste houten masten van de wereld. Het laatste project dat we gedaan hebben waren de masten 35 meter hout. En dan komt daar nog een steng bovenop van 18 meter, en dan nog een yard bovenop. De laatste vier grote mastenprojecten in Europa hebben wij gedaan.

Hoe produceren jullie deze masten?

Vroeger had je gewoon een boom die je rond maakte, maar deze bomen zijn er niet meer. Bovendien zijn deze voor de hedendaagse toepassingen niet sterk genoeg. Nu zijn het allemaal holverlijmde masten. Je gaat uit van balken en die verlijm je op een bepaalde manier. In een grote mast gaan wel 800 balken. Zo’n grote mast gaat het in kubieke meters wel om 11 tot 12 m3. Uiteindelijk schaaf je van die m3 wel flink wat weg maar dat is wel wat wij inkopen.

Wat zijn de trends in de scheepsbetimmering en wat is er veranderd?

We zien in de scheepsbouw een aantal ontwikkelingen: de eerste belangrijke ontwikkeling is dat de gemiddelde leeftijd van scheepeigenaren en zeilers steeds hoger wordt, wat een serieuze bedreiging vormt. Een andere trend is dat wij steeds meer internationaal werk doen; ik zie dat de helft van ons werk uit buitenland komt. Omdat wij zo gespecialiseerd zijn in (klassieke) masten komen deze mensen naar ons toe. Deze mensen vinden ons voor een deel via internet maar voor een belangrijker deel via horen-zeggen.

Zijn er bepaalde speciale projecten op dit moment lopend?

Wij hebben nu een fantastisch project lopen waarbij een beroemd 56ft yawl schip van de beroemde ontwerpers Sparkman & Stephens uit 1954 herbouwen. Voor een scheepsbetimmeringsbedrijf een hele nieuwe boot bouwen dat komt bijna niet meer voor. We doen heel veel refits en reparaties. Soms worden deze schepen ook helemaal leeg gehaald en opnieuw opgebouwd maar echt helemaal opnieuw bouwen dat gebeurt eigenlijk helemaal niet meer in West-Europa. De Sipo Mahonie stam die wij bij Worldwood hebben gekocht wordt voor dit project gebruikt i.c.m. de twee kromme eiken stammen ter behoeve van de ronde dekspanten. Er zijn enkele concessies gedaan aan het oorspronkelijke ontwerp, zoals dat dit een woodcore schip wordt i.p.v. een met mahonie op eiken spanten. Er komen ook aluminium masten op i.p.v. houten masten, dat vinden wij dan weer jammer maar uiteindelijk kiest de eigenaar voor minder onderhoud. Het is heel bijzonder wat wij nu aan het doen zijn en ook de Facebook-berichten gaan de hele wereld over.

Welke houtsoorten gebruiken jullie?

Voor rondhout is dat vooral oregon pine en sitka spruce. Oregon pine komt deels van Woodimex. En voor de jachtbouw is het van alles en nog wat: cumaru, mahonie, eiken, afzelia, iepen en teak. Wij proberen ook duurzaam te ondernemen en zoveel mogelijk met FSC hout te werken. Wij hebben een geklimatiseerde mastenmakerij waar een warmtepomp in zit waarmee we CO2 en energie besparen. We hebben ook min of meer een hobby met Enkhuizer iepen. Wij hebben namelijk veel iepen in de regio. Wij kopen de dikkere onderstammen op  wat normaal in de kachel wordt opgebrand. We zagen het hier ter plekke op de werf, deze planken gaan een tijdje in het water waardoor alle sappen eruit gaan. Uiteindelijk hebben we heel mooi timmerhout waar we heel veel schepen mee hebben ingetimmerd. Wij vinden iepen ook heel mooi hout, licht en warm.

Aan welke markten levert Ventis?

Particulieren is de hoofdzaak, daarnaast de chartervaart en enkele b2b-porojecten zoals houten lichtmasten; daar gaat veel hout en volume in zitten. Daarbij hebben wij ook Oregon Pine van Woodimex gebruikt.

Wat zijn de plannen en ambities voor de toekomst?

Wij hopen dat de ontwikkeling die een aantal jaar nu in gang is gezet – steeds meer de specialist zijn op het gebied van houten jachtbouw – dat we dat verder kunnen uitbouwen. Uiteindelijk is het onze ambitie om het Centrum van de Klassieke Houten Jachtbouw in West-Europa te zijn.

Waarom koopt u uw hout bij Worldwood?

In Nederland zijn er drie spelers waarbij wij hout inkopen en elk heeft zijn eigen specialiteit. Voor oregon pine en teak dan ga ik naar Woodimex en Worldwood. Wat ik plezierig aan jullie vind is dat er iemand bij ons op de vloer komt die begrijpt wat ik nodig heb. Tevens de aandacht die eraan wordt besteed is voor mij bepalend om hout in te kopen.